Kosinj konzalting – brevet do Senja i natrag

Brevet 300 – Sveta Nedjelja: Do Senja i natrag
Ruta: Gajnice-Sv. Nedjelja-Karlovac-Josipdol-Kapela-Brinje-Žuta Lokva-Vratnik-Senj i istim putem natrag.

336km sa skoro 4.000m uspona, 6.500 potrošenih kcal,
14.5h pedaliranja, sa stajanjima 20h.

Veći usponi odokativno:
Josipdol – Kapela 11km pentranja
Jezerane – Brinje 2km pentranja
Brinje – Žuta Lokva 2,5km pentranja
Žuta Lokva – Vratnik 8km pentranja
– Spust u Senj
Senj – Vratnik 15km pentranja
Brinje – Jezerane 2km pentranja
Jezerane – Kapela 8km pentranja

Prva vožnja s Kosinj konzalting majicama

Prošlu subotu, 27.03.2021.god. vozio se brevet Zadar – 4 mosta. na njemu su sudjelovala dvojica biciklista Kosinj konzalting i po prvi puta smo predstavili naše nove biciklističke majice.

Brevet Zadar 4 mosta, uvažena gospoda Dejan Vincetić i Vjeko Ditrih

31.03.2021. zahvaljujući predivnom vremenu i osobno sam prvi puta probao novu majicu i samo mogu reći svaka čast na trudu i radu Bojanu iz Chronometrum Zaprešić.

Fotki i bicikliranja ako Bog da zdravlja bit će još puno, mladi smo i poduzetni :-).

Biciklističke majice Kosinj konzalting

3D prikaz majice, izrada: Chronometrum-Zaprešić

U postupku smo izrade biciklističkih majica u suradnji sa tvrtkom Chronometrum iz Zaprešića. Više o Chronometrum-u možete pročitati na njihovim stranicama. Radi se o visoko kvalitetnim biciklističkim majicama renomiranog proizvađača Biemme, a nastojali smo uz pomoć profesionalnog dizajnera tvrtke Chronometrum dobiti spoj modernog dizajna, protkanog našim poslovanjem i nezaobilaznog kulturološkog i povijesnog značaja Kosinja kao moguće prve tiskare u Hrvata.

Tako se na vratu ističe glagoljski natpis: GBDKG BROZ Ž, odnosno: G(ospodinu) B(ogu) D(ika) i K(raljevstvo) G(rišni) BROZ Ž(akan). Radi se o slijepom tisku (sigli) na kalendaru za mjesec ožujak, utisnutog u naš Prvotisak, odnosno prvu tiskanu knjigu, Misal po zakonu rimskoga dvora, tiskanu 22. veljače 1483. Siglu je pronašao književnik Zvonimir Kulundžić i u njoj detektirao potpis žakna, đakona Ambroza (Broza) Kacitića od plemena Kolunića o kojem više možete pročitati OVDJE.

Na prsima gore, vidimo grb Anža Frankapana sa glagoljičkim natpisom: “Cimer (grb, op. IM) kneza Anža F”. Radi se o jednoj od četiri glagoljičke ploče, ugrađene u crkvu sv. Vida u Kosinjskom Bakovcu, a prenesene sa starije srednjovjekovne crkve u Kosinjskom Ribniku/gradu Kosinju. Upravo se za Kosinjski Ribnik smatra da je lokalitet naše prve tiskare.

Pored grba Anža Frankapana nalazi se glagoljički natpis: “Kosin let gnih ČUOV”, odnosno “Kosinj godine gospodnje 1483”. U kolofonu našeg prvotiska pronalazimo da je tiskan 22. veljače 1483. , bez naznake mjesta tiskanja, a upravo u formi koja se ovdje donosi.

Najzapaženiji je na prsima naravno neizostavni Kosinjski most. Detaljnije o povijesti i gradnji Kosinjskog mosta možete pročitati – OVDJE.

Na oba rukava donosi se glagoljicom napisano: “Hrvatska”, te glagoljičko slovo “K” za Kosinj. Na bočnim panelima glagoljicom piše: “Kosinj konzalting”.

Zadnja strana majice ostavljena je za uvažene poslovne partnere, kratki opis onoga čime se bavimo i web adrese.

Povijest Kosinja

Osnovne informacije oko obrta Kosinj konzalting su gotove i dostupne na ovim stranicama. To je ono što se tiče osnovnog posla kojime se Kosinj konzalting i bavi. No kako obrt ima registrirane djelatnosti: 90.03.-UMJETNIČKO STVARALAŠTVO te 72.20.-ISTRAŽIVANJE I EKSPERIMENTALNI RAZVOJ U DRUŠTVENIM I HUMANISTIČKIM ZNANOSTIMA, a pod koje definitivno potpada i istraživanje povijesti Kosinja, vrijeme je da i sa time krenemo. Prvo će se popuniti ove stranice sa svim informacijama u ovisnosti od prostora na serveru, potom idemo u daljnja istraživanja. Pratite novosti.